Medyanın kabahatleri

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen “Ulusal Psikiyatri Kongresi”, 943 bilim adamının iştirakıyla Antalya’da başlamış/yapılmış. Farklı konularda 266 bildiri...

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen “Ulusal Psikiyatri Kongresi”, 943 bilim adamının iştirakıyla Antalya’da başlamış/yapılmış.

Farklı konularda 266 bildiri sunulacak olan kongrede, dolaylı olarak medya konusu da gündeme gelmiş. 

Suriye sınırında düşürülen uçak ve sonrasında alevlenen “savaş endişesi”yle ilgili bir soru üzerine Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Simavi Vahip, şöyle demiş: “Bu çok akut, çok hızlı gelişen bir durum. Ne olur diye hepimiz birtakım tahminler yapmaya çalışıyoruz. ‘Paris’te yaşananlardan sonra Avrupa’da ne olur, Türk ve Müslümanların durumu ne olur ya da Müslüman ülkelerde Avrupalıların durumu ne olur’ gibi psikiyatrinin ve psikolojinin çok temel bir konusu var. Bölme dediğimiz ya da öteki diye adlandırabileceğiniz bir konu. Gerçekten bugünler, ötekileştirmenin en aza indirgenmesi gereken ve ötekileştirilmenin yaşanmaması için ek süre çaba sarf edilmesi gereken günlerdir. Bu tür krizleri körükleyecek şeylerden kaçınmamız gerekiyor.”

“Akıl için yol bir” olduğu burada da görülüyor. “Bu tür krizleri körükleyecek şeylerden kaçınmak gerektiği” ortak aklın ikazı olarak karşımızda duruyor. Sanal âlemde, sosyal medyada hadisenin üzerine körükle gidenler olsa da, ortak akıl sakin olmayı tavsiye ediyor. Üstelik bunun için başka zamanlardan daha fazla çaba sarf etmek gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar