İnsanlık terörü yener

Başka şeyleri konuşurken, Paris’te yaşanan terör saldırısı gündemi değiştirdi.İslâm adına hareket ettiğini iddia eden bir terör örgütü, Cuma akşamı Paris’in en merkezi yerlerinde 6...

Başka şeyleri konuşurken, Paris’te yaşanan terör saldırısı gündemi değiştirdi.
İslâm adına hareket ettiğini iddia eden bir terör örgütü, Cuma akşamı Paris’in en merkezi yerlerinde 6 farklı bombalı saldırılar düzenleyerek 127 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Ortak kanaat, bu hadisenin “Fransa’nın 11 Eylül’ü” olduğu şeklinde dillendirildi. Büyük ölçüde isabetli olan bu değerlendirmeler, hadisenin büyüklüğünü ve etkilerinin yıllarca süreceğini akla getiriyor.

Terör saldırısı sonrasında Fransa’da 3 günlük ulusal yas ilân edildi. Muhtemel yeni saldırılara karşı ülke sınırları kapatıldı, olağanüstü hal ilân edildi ve devreye asker girdi. Uzmanların ifadesine göre bu ölçüde geniş tedbirlere, savaş yıllarından sonra hiç müracaat edilmemiş. En çok ölüm, 100’e yakın kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonunda yaşanmış. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan saldırganları ölü olarak ele geçirmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar