İngiltere bindiği dalı mı kesti?

Dünya gündemi, beklenmedik bir şekilde İngiltere’deki “AB’den çıkış” referandumu ile sarsıldı.Referandum kararı başlangıçta dünyanın dikkatini çekmedi. Tartışmalar olsa da...

Dünya gündemi, beklenmedik bir şekilde İngiltere’deki “AB’den çıkış” referandumu ile sarsıldı.
Referandum kararı başlangıçta dünyanın dikkatini çekmedi. Tartışmalar olsa da İngiltere’deki referandumda AB’den ayrılma noktasında karar çıkması beklenmiyordu. Tahminler bu yöndeydi.

Ne var ki “Siyasette bir gün uzundur” tesbiti sadece Türkiye için değil, dünya için de geçerliymiş. Bu karar uygulansa da uygulanmasa da artık AB ile İngiltere arasındaki ilişkiler eskisi gibi olmayacak, olamayacak. Bu karar sadece AB’yi değil, dolayısıyla dünyadaki siyaseti de etkileyecek.

“Ne olur, ne olacak?” şeklindeki bir sorunun çok şıklı cevabı vardır. Uzmanların hatırlatmasına göre bu referanduma rağmen İngiltere AB üyeliğinden ayrılmayabilir. Çünkü arada yapılan anlaşmalar var. Bu anlaşmalara göre İngiltere’nin AB’den ayrılmasını kurum olarak AB’nin de kabul etmesi gerekiyor.

Önümüzdeki dönem bu kararın artıları ve eksilerinin tartışılmasına sahne olacak gibi görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar