Hz. Mevlana’ya kulak verme vakti

Kısa bir ziyaret vesilesiyle iki gün Mevlana diyarı Konya’daydık. Daha öncede çeşitli sebeplerle Konya’ya gelmiştik. Bu defa biraz daha ayrıntılı ziyaret etme imkânı oldu.Tabii ki Konya denildiğinde akla ilk gelen...

Kısa bir ziyaret vesilesiyle iki gün Mevlana diyarı Konya’daydık. Daha öncede çeşitli sebeplerle Konya’ya gelmiştik. Bu defa biraz daha ayrıntılı ziyaret etme imkânı oldu.
Tabii ki Konya denildiğinde akla ilk gelen Hz. Mevlana oluyor. Mevlana Müzesi, Türkiye’nin de en çok ziyaret edilen yerleri arasında. Türkiye’nin ve dünya çeşitli yerlerinden ziyaretçi geliyor. Hz. Mevlana’nın kabrinin de yer aldığı müze, geçmiş yıllara nispetle daha tertipli ve düzenli. Eskiden ücretli olan ziyaretler artık ücretsiz. Buna rağmen “bilet” kesiliyor. Acaba ziyaretçi sayısını tespit için mi, yoksa ziyaretçilere bir “hatıra” kalsın diye mi?

Başka müzelerde de gördüğümüz bir eksiklik burada da göze çarpıyor, şöyle ki: Hz. Mevlana’yı ve müzeyi tanıtan bir broşür yok. Elbette konu ile ilgili onlarca, yüzlerce kitap var; ama ziyaretçilere çok özet, kısa, lüzumu kadar bilgi veren güzel bir broşür olsa, en azından isteyene bu verilse, ziyaretler daha anlamlı olmaz mı?

İlahiyatçı veya fıkıh uzmanı değilim, ama müzedeki “Manken Mevleviler” Hz. Mevlana’nın manevi iklimine uyuyor mu? Pek çok kişi bu itirazımıza itiraz edecek, ama söz konusu Hz. Mevlana olunca bunu ifade etmek istedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar