Gururlanma insanoğlu...

Kibir, gurur, başkasını beğenmemek; sadece sosyal hayatta değil, siyasî hayatta da insanın başına gaileler, felaketler ve musibetler açar.Hocalarımız her fırsatta ‘gururlanma insanoğlu’ der, ama şeytanın...

Kibir, gurur, başkasını beğenmemek; sadece sosyal hayatta değil, siyasî hayatta da insanın başına gaileler, felaketler ve musibetler açar.
Hocalarımız her fırsatta ‘gururlanma insanoğlu’ der, ama şeytanın yanıltması sebebiyle insanlar ekseriyetle bu tuzağa düşer.

Gurura kapılmanın siyasi neticeleri de her zaman hüsranla sona erer. Yakın ve uzak tarihimiz, gurur ve kibire kapılmanın kaybetme ile neticelendiğine şahittir. Hepimizi bekleyen bir tehlike olduğu için, kibir ve gurura kapılmama adına her fırsatta duaya sarılmamız lazım.

Türkiye’yi idare edenelerin de ‘siyasi gurur’a kapıldığı anlaşılıyor. Ortalama her iki kişiden birinin oyunu alan siyaetçiler, kendilerinde fazlaca güç vehmedip, “Biz her şeyi yaparız. Kimse bize yan bakamaz” anlayışına doğru savruldu.

Siyasi iktidarı bu hususta ikâz edenler oldu, ama dinleyen kim! İyi niyetle yapılan hatırlatmalar bile ciddi itirazlarla karşılaştı. Neticede su çekildi, tablo ortaya çıktı. İtiraflar başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar