En büyük güç adalet!

Günün her vaktinde hak, hukuk ve adalet talep etmek gerekirken olumsuz propagandaların tesiriyle ‘adalet’ kelimesinden rahatsızlık duyulmaya başlandı.Oysa adaletin mülkün temeli olduğu umumi kabul gören bir tesbittir. Adaletin...

Günün her vaktinde hak, hukuk ve adalet talep etmek gerekirken olumsuz propagandaların tesiriyle ‘adalet’ kelimesinden rahatsızlık duyulmaya başlandı.
Oysa adaletin mülkün temeli olduğu umumi kabul gören bir tesbittir.

Adaletin kabul gören belli bir tarifi vardır. Kimilerin haksızlıklarına ‘adalet’ ismi vermek istiyorsa ona da itiraz edilmeli. İşi ehline vermek de adaletin bir gereği değil mi?

Türkiye’de bir asırdan beri devam ettirilen yanlış bir propaganda vardır. Her şeyin en iyisinin ‘biz’de olduğu anlatılır. Bu yanlış kanaat, daha yanlış bir slogan haline de getirilmiş ve maalesef neredeyse eğitim sisteminin temeline yerleştirilmiştir: “Bir Türk dünyaya bedeldir!” Türkiye ve dünya gerçeklerine ters bundan daha yanlış bir slogan olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar