Dünyanın ateşi yükselirken...

Bütün dünyada barış asıl olması gerekirken bazıları her fırsatta savaş baltalarını çıkarmanın peşinde.Dünyanın zengin ülkeleri daha güçlü ve daha zengin olma mücadelesi...

Bütün dünyada barış asıl olması gerekirken bazıları her fırsatta savaş baltalarını çıkarmanın peşinde.
Dünyanın zengin ülkeleri daha güçlü ve daha zengin olma mücadelesi verirken bazı ülkelerde yaşayan  insanlar da ölüm kalım mücadelesi veriyor. Bu dünyanın bu kadar adaletsizliği taşıması mümkün mü?

Bir yanda Rusya ve Amerika çekişmesi, öte yanda bütün dünyayı karşısına alma pahasına silahlanmaya aşırı pay ayıran Kuzey Kore’nin yaptığı denemeler... Tabii ki Kuzey Kore’nin sadece Kuzey Kore’den ibaret olmadığını bilmek lazım. Tek başına dünyaya meydan okuyama çalıştığına göre güvendiği bir yer ya da yerler olmalı. Deprem hariç her hadisenin bir planı olduğuna göre bu meydan okumalar da bir plana dayanıyor olabilir. “Tavşana kaç, tazıya tut” politikası büyük devletlerin uyguladığı bir metod değil mi?

“Soğuk Savaş”, iki süper güç olan ABD öncülüğünde Batı ülkeleri ile Sovyetler Birliği’nin öncülüğünde Doğu Bloku ülkeleri arasında 1947’den 1991’e kadar devam etmiş olan uluslararası siyasi ve askeri gerginlikler olarak tarif edilir. “Berlin Duvarı”nın yıkılmasıyla birlikte denge bozulmuş ve bu gerginlik kısmen sona ermişti. Son yıllardaki gelişmeler yeniden “soğuk savaş” rüzgârlarının esmesine yol açıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar