Demokrasiyi sahiplenmek

Türkiye’nin kalıcı dertlerinden biri de demokrasiyi tam olarak yerleştirememesidir. Demokrasi tam olarak yerleşmiş ve devlet sistemine dahil edilmiş olsaydı ortalama her 10 yılda bir darbeyle karşı karşıya kalmazdık.15...

Türkiye’nin kalıcı dertlerinden biri de demokrasiyi tam olarak yerleştirememesidir. Demokrasi tam olarak yerleşmiş ve devlet sistemine dahil edilmiş olsaydı ortalama her 10 yılda bir darbeyle karşı karşıya kalmazdık.
15 Temmuz’da da çirkin bir darbeyle karşı karşıya kalındı ve bu durum Türkiye’nin ümitlerini kırdı ya da kırmaya çalıştı. Ümizsizlik aşılayan gelişmeler olsa da ümitvar olmaya devam etmek en doğrusu.
Üstad Bediüzzaman Hazretleri hayatı boyunca ümitsizliğe karşı itiraz etmiş ve herkesi ümitvar olmaya çağırmıştır. Hatta bu noktadaki ısrarları karşısında “İfrat ediyorsun, hayâli hakîkat gösteriyorsun. Bizi de techîl ile tahkir ediyorsun. Zaman âhirzamandır, gittikçe daha fenâlaşacak” diye sorulduğunda şöyle cevap vermiştir: “Neden? Dünya herkese terakkî dünyası olsun da, yalnız bizim için tedennî dünyası olsun, öyle mi? İşte, ben de sizinle konuşmayacağım, şu tarafa dönüyorum, müstakbeldeki insanlarla konuşacağım.” (Münazarat, sayfa 87)
Evet, “Neden? Dünya herkese terakkî dünyası olsun da, yalnız bizim için tedennî dünyası olsun?” sorusu çok önemli ve bütün ümitsizlikleri ortadan kaldırmaya yetiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar