Büyük bir dert daha

Mübârek Ramazan ayının son günlerinde fenalıklardan bahsetmek uygun değil, ama çare bulunması bakımından dertlerin bilinmesinde de fayda var. Büyüklerimiz, “Dert bilinirse çaresi âsân/kolay olur”...

Mübârek Ramazan ayının son günlerinde fenalıklardan bahsetmek uygun değil, ama çare bulunması bakımından dertlerin bilinmesinde de fayda var. Büyüklerimiz, “Dert bilinirse çaresi âsân/kolay olur” dememiş mi?
Amerika Dışişleri Bakanlığı 2016 İnsan Ticareti Raporunu yayınlamış. Rapordaki bilgiler insan kaçakçılığı gibi bazı fenalıklar noktasında Türkiye’nin durumunun iyi olmadığını ortaya koyuyor. Her rapor ve ankette olduğu gibi bu raporda da rakamlar üzerinde oynanmış olabileceğini akılda tutuyoruz. Bununla birlikte ortada herkesin bildiği ve gördüğü gerçekler de var. Dolayısı ile raporu tamamen reddetmek yerine hataları, yanlışları ve fenalıkları görüp çare arayışına girmek en isabetli olan yoldur.

ABD Dışişleri Bakanlığı 2016 İnsan Ticareti Raporu’nda, Türkiye’nin fuhuş ticareti ve zorla çalıştırmaya mâruz kalan kadın, erkek ve çocuklar için “destinasyon noktası, transit ve daha az düzeyde olsa da kaynak ülke” olduğu ileri sürülmüş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar