Birinci gündem terör

Yine büyük bir terör hadisesi ile sarsıldık. Gözü dönmüş teröristler dünya sıralamalarında yeri olan Yeşilköy Hava Limanı’nı hedef aldılar.El bombası ve tüfeklerle insanlara saldıran...

Yine büyük bir terör hadisesi ile sarsıldık. Gözü dönmüş teröristler dünya sıralamalarında yeri olan Yeşilköy Hava Limanı’nı hedef aldılar.
El bombası ve tüfeklerle insanlara saldıran caniler, sonunda kendilerini de patlatıp hesap vermeye gittiler. Saldırı neticesi vefat edenlere Allah’dan rahmet ve mağfiret dilerken, yakınlarına da başsağlığı dileriz. Hepimize büyük geçmiş olsun, Mevlâm beterinden milletimizi ve insanlığı muhâfaza etsin inşâallâh.

Bu ve benzeri terör hadiselerinin her ülkede meydana gelebildiği bir gerçek. Ancak önemli olan, idarecilerin bu saldırılar öncesinde ve sonrasında ne yaptığı, nasıl davrandığıdır. Türkiye’deki idareciler daha ilk dakikada “Her türlü tedbir alınmıştı. Kesinlikle bir ihmal ve zaaf yok” benzeri tesbitlerde bulunmak sûretiyle hadisenin ayrıntılarını araştırmayı ve tartışmayı ertelemiş oluyorlar.

Elbette terör gibi hadiseler hakkında ilk söz uzmanların olmalıdır. Terör konusunda söz sahibi olanlar benzer hadiselerin meydana gelmemesi için çok daha dikkatli olmak gerektiğini ifade ediyorlar. Benzer hadiseler başka ülkelerde meydana geldiğinde istifa müessesesinin çalıştığı görülür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar