Bedelli askerlik mesajları

Bedelli askerlik talepleri gündemdeki yerini koruyor.İdareciler ‘konu gündemimizde yok’ şeklinde açıklama yapsa da bu meseleyi kendi aralarında konuştukları anlaşılıyor. Bedelli askerlik isteyenler ise yazdıkları...

Bedelli askerlik talepleri gündemdeki yerini koruyor.
İdareciler ‘konu gündemimizde yok’ şeklinde açıklama yapsa da bu meseleyi kendi aralarında konuştukları anlaşılıyor. Bedelli askerlik isteyenler ise yazdıkları mesajlarla gündemde kalmak istiyorlar. Bize de ulaşan “toplu mesaj”lardan bir kısmını sizlerle paylaşmak arzu ediyoruz. İşte bedelli askerlik isteyenlerin mesajlarından seçmeler:

*19 yaşında lise bitirdim. 21 yaşında üniversite kazandım. 25 yaşında fakülteden mezun oldum ve şu an güzel bir işim var. Ailemin 2 yıl önce aldığı ev için çekilen konut kredisini sadece babam ve ben ödüyoruz. Daha yarısı bitti. Eğer ben askere gidersem babam yalnız başına nasıl olur da borcu ödeyecek? İşimden olmak üzereyim. Sabah kalkarken, akşam yatarken beynimi kemiren bu askerlik sorunu psikolojimi bozdu. 

*Aylardan beri sürekli bedelli askerlik beklediğimizi söyleyip duruyoruz. Peki neden bedelli askerlik bekliyoruz? Hepimizin türlü türlü sebebi, mağduriyeti var. Benim sebebim: Evliyim, bir çocuğum var, 1 yaşında. Kirada oturuyoruz. Borçlarımız var. Gittiğimde eşime ve çocuğuma bakacak kimsem yok. Onları ortalıkta bırakıp gidemem. Bu yüzden en yakın zamanda Bedelli Askerlik çıkmasını istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar