‘Barış dini İslâm’a perde

Avrupa’nın iki farklı yüzü ve yönü olduğu gibi İngiltere’nin de yekpare olmadığını gösteren dikkat çekici bir gelişmeye şahit olundu. İngiltere Başbakanı David Cameron’un...

Avrupa’nın iki farklı yüzü ve yönü olduğu gibi İngiltere’nin de yekpare olmadığını gösteren dikkat çekici bir gelişmeye şahit olundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron’un başlattığı tartışma, milletvekillerinin de katılmasıyla iyice alevlendi. 

“Batı”da başlatılan kampanyalar ekseriyetle İslâm aleyhinde yürütülürdü. Bu defaki kampanya İslâmın lehinde, onun doğru anlaşılması için ve yanlışlara itiraz gayesiyle başlatılmış. 

Bilindiği üzere, ne zaman, nerede ve nasıl kurulduğu muamma olan bir ‘örgüt’, kendisini “İslâm Devleti” olarak tanıtıyor. ‘Adam kesme ve bombalama’ görüntüleriyle gündeme gelen bir örgütün “barış” demek olan İslâmla birlikte hatırlanması en başta Müslümanlara hakaretti. Bu örgütün İslâmla birlikte hatırlanmasına daha ilk günden itiraz edilmişti, ama bilhassa haber kaynakları ısrarla “İslâm Devleti” demeyi sürdürdü. 

Neticede, İngiltere Başbakanı David Cameron bir açıklama yapmış ve İngiliz medya kuruluşu BBC’nin haberlerinde IŞİD için “İslâm devleti” ifadesi kullanmasına itiraz etmişti.

Cameron’un itirazı 120 İngiliz milletvekilinden de destek görmüş ve onlar da BBC’nin IŞİD’e “İslâm Devleti’ demesine itiraz eden ortak bir mektup yazmış. BBC’ye gönderilen mektupta “İslâm devleti” ifadesinin kullanılmaması gerektiği, çünkü “bunun gereksiz yere İslâmî aşırıcılara itibar sağlamak anlamına geldiği” ifade edilmiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar