Almanya’da haremlik-selâmlık tartışması

Dünyevî sistemler, yürürlükteki kanunlar, insanları ‘hata’ yaptıktan sonra cezalandırmayı tercih eder.Fıtrat dini olan İslâm ise, insanları kötülük yapmamaları konusunda ikna eder, onları...

Dünyevî sistemler, yürürlükteki kanunlar, insanları ‘hata’ yaptıktan sonra cezalandırmayı tercih eder.
Fıtrat dini olan İslâm ise, insanları kötülük yapmamaları konusunda ikna eder, onları suç işlemekten korur. İnsanların yaptığı kanunlar cinayet işleyenleri cezalandırırken, İslâm ise insanların cinayet işlememesini öğütler, ikna eder ve en başta engeller. Hangisi daha faydalı? İnsanların cinayet işleyip hapislerde çürümesi mi yoksa hiç cinayet işlenmemesi mi?

“Fıtrat dini İslâm” sosyal hayata da yön verir. İslâm’ın ortaya koyduğu prensiplere göre yaşanmayan hayatta, yüzlerce, binlerce problem ortaya çıkar. İnsanoğlu ‘zalim ve cahil’ olduğu için, ekseriyetle ‘başını duvara vurmadan’ uyanmaz. Avrupa’nın hali buna en iyi misaldir. Güya kendi akıllarıyla hareket edip ölçüp-biçerek ‘doğru’ları ortaya koyarlar. Zamanla bu ‘ölçü’lerin yanlış olduğu ortaya çıkar ve bin pişman olarak ‘fıtrat’a sığınmak durumunda kalırlar.

Bu hakikati tasdik eden bir hadise, 2016 yılbaşı gecesi Köln’de yaşanmış. O gün yaşananlar şöyle haber olmuş: “Almanya’nın Köln kentinde yaklaşık 80 kadının yılbaşı gecesi cinsel saldırı ya da gasp şikâyetinde bulunmasından sonra kentin belediye başkanı, emniyet müdürünü acil görüşmeye çağırdı. Köln’deki ana tren istasyonunda yaşanan saldırıların boyutları Almanya’da ciddî bir tartışma başlattı. Saldırılara bin kadar sarhoş ve agresif gencin katıldığı belirtiliyor.” (bbc.com, 5 Ocak 2016)

Bu çirkinliğe çare arayan Almanyalı yöneticiler, “kadınları nasıl daha iyi koruyabileceğini” tartışmaya başlamış. Neticede, özellikle otobüs ve taksilerde kadınların tacizden korunması için harem-selâmlık uygulaması gündeme getirilmiş!

Misal olarak, Regensburg Şehir Konseyi, belediye otobüslerinde “Kadınlara özel bölüm-Ladyzone” ayrılmasını tartışmaya başlamış. Regensburg Şehir Konseyi’nin Hıristiyan Sosyal Vatandaşlar Partisi üyesi Christian Janele’nin gündeme getirdiği teklife göre, kadınlara ayrılan özel bölümlere erkeklerin girmesi yasak olacak. Focus Online haber sitesi, kent konseyinin bu teklifi değerlendireceğini yazmış. Christian Janele ve partisi ayrıca “kadın taksisi” teklifini de gündeme getirmiş. Buna göre, kadınların akşamları sadece kadın taksicilerin kullandığı taksilerle yolculuk yapmaları, şehir idaresinin de taksi ücretine katkı payı vermesi teklif etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar