Gerçek politik istikrar nasıl sağlanır?

Sancılı bir geçişle istikrar arayan Tunus, pek çok noktada İslâm dünyasına örnek olabilecek bir tecrübe yaşadı.İstibdat yönetimini sona erdiren ve seçimlerde en çok oy alan parti, ortak kabul gören...

Sancılı bir geçişle istikrar arayan Tunus, pek çok noktada İslâm dünyasına örnek olabilecek bir tecrübe yaşadı.
İstibdat yönetimini sona erdiren ve seçimlerde en çok oy alan parti, ortak kabul gören bir anayasa yapabilmek için sahip olduğu iktidarı muhalif partiyle paylaştı. Neticede yeni bir anayasa ve yeni bir sistem kurabildi. 

Bununla birlikte Tunus’taki sıkıntılar sona ermiş değil. 2011-2013 yılları arasında Tunus Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Nahda mensubu Refik Abdusselam, önemli açıklamalar yapmış. 

“Tunus özellikle güvenlik ve buna bağlı olarak iktisadî anlamda zor bir zamandan geçiyor” diyen Refik Abdusselam’ın şu an yayında olmayan haberiyat.com’un soruları üzerine yaptığı (Konuşan: Özgür Tomakin, 22 Mayıs 2017) bazı tesbitlerini aktarmakta fayda var. 

Refik Abdusselam’ın tesbitleri şöyle:

l Başlıca sıkıntımız bölgedeki istikrarsızlık ve bilhassa komşumuz Libya’daki kriz. Libya’da devlet otoritesinin ortadan kalkması ve insanların silâha sarılması Tunus’a da zarar veriyor. İşleyen bir demokrasinin iki ayaklı olduğunu biliyoruz: Biri politik, diğeri ise ekonomik ve sosyal ayak. Siyaset kurumu düzgün çalıştığı müddetçe, ekonomik problemleri halletmek de büyük ölçüde mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar