Terörün hürriyeti de olmaz cumhuriyeti de

Cumhuriyet'te FETO'culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest.CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak." Bu sözler Mustafa Balbay'a ait. 4 Şubat 2016 tarihli. Balbay, Cumhuriyet gazetesinin yıllarca Ankara temsilciliğini...

Cumhuriyet'te FETO'culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest.
CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak."
Bu sözler Mustafa Balbay'a ait. 4 Şubat 2016 tarihli. Balbay, Cumhuriyet gazetesinin yıllarca Ankara temsilciliğini yürüttü.
Başyazarlığını yaptı.
Şimdi CHP milletvekili.
Sol Kemalist çizgide bir isim. FETÖ mağduru.
Balbay'ın yukarıdaki ifadeleri "yeni Cumhuriyet"e "eski Cumhuriyet"çilerin tepkisinin özeti.
Yani tasfiye edilmiş Cumhuriyet ekibinin feveranına bir örnek.
Tasfiye edilenler çok az konuştular. Ama yine de Cumhuriyet'in FETÖ'cü bir çizgiye çekilmesinden, PKK'ya yönelik desteğiden duydukları rahatsızlıkları yer yer ifade ettiler.

***
Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet vakfınca yönetiliyor. Vakıfta Nisan 2013'te bir yönetim değişikliği oldu. Eski yönetimde bulunan bazı kişiler bu yönetim değişikliğinin hukuka aykırı bir operasyon olduğunu belirtip dava açtılar. Elbette bu davadan sonuç alamadılar!
Belki geriye dönüp o davada neler olduğuna bir daha bakmakta yarar vardır, ne dersiniz?
2013'teki yönetim değişikliği sonrasında giderek belirginleşen bir durum çıktı ortaya.
Cumhuriyet gazetesi militanlaştı. Belki hep radikal bir muhalefet sergiliyordu. 2007'deki bölücü yayın çizgisini, toplumun geniş bir kesimine kin kusan kampanyalarını hatırlatmaya gerek var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar