CHP hep darbeciydi ama...

Acı ama gerçek. Kahrolası bir gerçek hem de. 2017'ye gelmişiz, Türkiye demokrasisi bunca badire atlatmış ne gam! CHP tarihsel rolünü ifa etmeye devam ediyor. Bir kez daha demokrasi dışı aktörlerin yardımıyla...

Acı ama gerçek. Kahrolası bir gerçek hem de.
2017'ye gelmişiz, Türkiye demokrasisi bunca badire atlatmış ne gam! CHP tarihsel rolünü ifa etmeye devam ediyor. Bir kez daha demokrasi dışı aktörlerin yardımıyla iktidara taşınmak istiyor.
Hani şu "zinde güçler!" Daima bu zinde güçlere güvenerek siyaset yaptı CHP. Daha doğrusu siyaset yaptığını sandı.
Zinde güçler dediğimizde ilk akla gelen kuşkusuz silahlı kuvvetlerdi.
En kritik dönemlerde "ordu göreve" pankartlarıyla sahne aldı CHP'liler.
Darbelerden medet umdu. Darbelerle birlikte yeniden iktidarın merkezine taşınabildi.
Gelgelelim "zinde güçler"i silahlı kuvvetlerden ibaret de görmedi CHP. Dışarıda, Batılı müesses nizamın temsilcilerini de yeri geldiğinde, yardıma ihtiyaç duyulduğunda Türkiye'ye müdahale edebilecek "zinde güçler" olarak da gördü. Milletle, ancak "zinde güçler"in yardımıyla başa çıkabileceğini düşündü.
Çok zorlandı, kan ter içinde kaldı. Ancak 2000'lerin başına kadar bu milleti dizginleyebildi.
2002'den sonra Türkiye bambaşka bir dönüşüm süreci içine girdi. Siyasetin de, toplumun da, iktidarın da merkezi dönüştü. Güçlü bir değişim dalgası baş gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar