Yüzyıllık pişmanlık

Bu coğrafyada olup biten hiçbir şey birbiriyle ilgisiz değil. Hele de coğrafya yeniden dizayn edilirken. Yüzyıl önce Abdülhamit Han tahttan indirilip Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması operasyonu...

Bu coğrafyada olup biten hiçbir şey birbiriyle ilgisiz değil. Hele de coğrafya yeniden dizayn edilirken. Yüzyıl önce Abdülhamit Han tahttan indirilip Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması operasyonu nasıl içerden ve dışarıdan yükseltilen “istibdat (diktatörlük) var” yaygarasıyla başlatılmışsa bugün de aynı iddia aynı yerlerden yükseltiliyor.  Ortadoğu’yu parçalara ayırıp bütün coğrafyayı kan revan içinde bırakan Skyes Picot’un yüzüncü yılı yaklaşırken bu kez hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Mursi ise ipin ucunda.

2013 Haziran’ında Taksim meydanından Tahrir çıkarmak için uğraşanların istedikleri, Erdoğan’ın kararlı tutumu, toplumun geniş kesimlerinin feraseti ve Gezi’ye katılanların bir kısmının olup biteni bir noktadan sonra idrak etmesi diğer kısmının ise yaz tatillerini daha fazla geciktirmek istememesi neticesinde gerçekleşmedi.

Ama Türkiye’de yapılamayan o darbe 3 Temmuz’da Mısır’da gerçekleşti. Mısırlıların seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, demokrasinin kalesi olduğunu iddia eden Batı dünyasının ve kendi krallıklarına halel gelmesinden korkan Arap dünyasının desteğiyle Sisi komutanlığındaki askeri darbeyle alaşağı edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 373 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar