Yetmez ama evet: Eğitimde nereden nereye!

Kızım son haftayı gerçekten zor geçirdi heyecandan. Mart 2020'de ilk pandemi yasakları getirildiğinde anaokuluna gidiyordu ve hevesi resmen kursağında kalmıştı. O seneyi ve ilkokul 1. sınıfın neredeyse...

Kızım son haftayı gerçekten zor geçirdi heyecandan.

Mart 2020'de ilk pandemi yasakları getirildiğinde anaokuluna gidiyordu ve hevesi resmen kursağında kalmıştı. O seneyi ve ilkokul 1. sınıfın neredeyse tamamını çevrimiçi tamamladı.

Çocuğu masaya oturtmak, odasının şimdi sınıf olduğuna inandırmak, hayır masaya oyuncaklarını dizemeyeceğini, öğretmenini dinlemesi gerektiğini, kamerayı kapatmasının, sesini kısmasının, ekranı tavana çevirmesinin, odanın bir köşesinde evcilik oynamasının şu an için doğru olmadığını, birazdan teneffüste bunları yapabileceğini ama şimdi dikkatini öğretmenine vermesi gerektiğini söylemek ve onu buna ikna etmek pek kolay değildi.

Çocuğu okul kültürü, sınıf disiplini almadan pandemide birinci sınıfa başlayanlar ne demek istediğimi iyi anlıyor olmalı.

Zira çocuğu derste tutabilmek için hepimiz oradaydık; çakı gibi 'online'dık!

Kendini derse kaptırıp çocuklara yöneltilen soruları heyecanla cevaplayanlar mı dersiniz,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar