Yasin Börü bayraktır, Hurşit Külter yalan!

HDP’nin dört buçuk aydır şişirdiği “Hurşit Külter Nerede?” balonu önceki gün patladı. Kerkük’te ortaya çıkan Külter “haber imkanı bulamadım” diyerek manipülasyonu...

HDP’nin dört buçuk aydır şişirdiği “Hurşit Külter Nerede?” balonu önceki gün patladı. Kerkük’te ortaya çıkan Külter “haber imkanı bulamadım” diyerek manipülasyonu sürdürdü. Lakin yalanın dolaşıma sokulma ve yayılma süreci gibi, PKK terörünün üstünü örtmek için devreye giren isimlerin kimler olduğu da ortalığa saçıldı, çok iyi oldu.

Hurşit Külter balonunda iki şey gerçek vardı. Bir, oğlunu merak eden annenin gözyaşları, iki, olayın PKK organizasyonu olduğu.

Olay neydi hatırlayalım.

HDP’li siyasetçiler ve CHP’den bazı isimler Mayıs sonu çıktı ve dedi ki, “DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter 27 Mayıs’ta gözaltına alındı ama bir daha haber alınamadı. Devlet 90’lara, beyaz Toros günlerine dönmüştür. TC, Kürt gençlerini meşru siyasetçilerini gözaltında kaybediyor, işkenceyle öldürüyor”.

Bu esnada devlet ne yaptı?

Şırnak Valiliği sadece iki gün sonra, 29 Mayıs’ta tüm kayıtlara bakıldığını, Hurşit Külter adında birinin gözaltına alınmadığını duyurdu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Merkez Komutanlığı 10 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki kamera ve giriş-çıkış tutanaklarında bu isme düzenlenmiş kayıt olmadığını duyurdu. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yaptı.

Hurşit Külter son olarak bir çatışmada görülmüş, kendisi de bunu doğrulayan son mesajında “etrafım sarıldı” diye yazmıştı.

Yani? Hurşit Külter PKK özsavunma güçleri il sorumlusuydu. DBP üyeliği kamuflajdan ibaretti. (DBP’nin PKK’nın kamuflaj partilerinden biri olması gibi tıpkı. 9 Temmuz’da Mardin’de üç kişiyi öldüren 12 kişiyi yaralayan PKK’nın kullandığı araçların DBP yönetimindeki Mardin ve Mazıdağı belediyesine ait olması gibi tıpkı. Pek çok teröristin HDP, DBP ya da BDP teşkilatlarından çıkması gibi tıpkı.)

Hurşit Külter örgütü tarafından sınır dışına çıkarılmış, HDP de kamuoyu oluşturmakla görevlendirilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar