Yara sarmak, yeniden yapmak ama mutlaka yargılamak!

Geniş toplum kesimlerini etkileyen bütün büyük olayların, doğal afetlerin, savaşların, salgınların ya da terörün ardından yaşanan kitlesel travmaların atlatılabilmesini birkaç aşamalı bir...

Geniş toplum kesimlerini etkileyen bütün büyük olayların, doğal afetlerin, savaşların, salgınların ya da terörün ardından yaşanan kitlesel travmaların atlatılabilmesini birkaç aşamalı bir sürece bağlıyor psikiyatrlar.

Sürecin başında yaşanan acıyı görmek, paylaşmak ve yalnız olmadığını hissettirmek geliyor. Onunla ağlamak, dua etmek, teselli etmek, anlatırsa dinlemek ve taziye vermek.

Nitekim Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ilk anından itibaren Türkiye gerçekten büyük bir dayanışmayla tek yürek oldu, yaralı bölgeyi sardı sarmaladı. Acıda, çabada, paylaşımda bir oldu, kardeşliğini pekiştirdi.

Türkiye'nin yardımına koşmak için gösterilen uluslararası teyakkuz hali de buna dahildir. Dünyanın her yerindeki mazlumun, darda zorda kalanın yardımına koşulsuz koşan nadir bir ülkeyiz biz. Çok dualar aldık. Şimdilerde kardeş ülkelerden gelen yardımlar işte o duaların elleri.

YARA SARALIM

Bu açıdan milletimizin asilliğine, insan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar