Yangından sonra…

MUĞLA- Yangın sonrası durumu görmek, afetzedelerle dayanışmak, dertlerini dinleyip yaralarını sarmak ve hayatın normale dönmesi için neler yapıldığını görmek için Muğla'dayız.Yatağan, ...

MUĞLA- Yangın sonrası durumu görmek, afetzedelerle dayanışmak, dertlerini dinleyip yaralarını sarmak ve hayatın normale dönmesi için neler yapıldığını görmek için Muğla'dayız.

Yatağan, Marmaris ve Osmaniye'de köylere varıyoruz. Yanan ev, ahır sayısı Manavgat'a göre şükür ki epey az. Yangını yerleşim yerlerine sıçramadan söndürmek büyük oranda mümkün olabilmiş burada. Dik yamaçlar, derin vadiler, patlayan kozalaklar, yön değiştiren rüzgar ve 40 derecenin altına hiç düşmeyen sıcaklık yangınla mücadeleyi zorlaştıran unsurlar.

Yanışına uzaktan tanık olduğumuz yerlere varıyoruz.

Yeşiline, serinine, kokusuna alışkın olduğumuz çam ormanlarını böyle görmek sarsıyor insanı. Kuş ötüşü, arı vızıltısı, ağustos böceği cıyırtısı duyulmuyor çünkü. Ağaçlar gibi toprak da yanmış. Her yer simsiyah. Yanık kokusu inceden dağılıyor rüzgarla.

Müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geliyor:

''Her vatandaşımız için 3 adet olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı inşalla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar