Türkiye’nin başı sağ olsun!

Dün öğlen saatlerinde Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen terör saldırısını tüm kalbimle lanetliyorum.  Gençlerin bedenlerini parçalayarak aslında millet ve ülke olarak bizi, Türkiye’yi...

Dün öğlen saatlerinde Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen terör saldırısını tüm kalbimle lanetliyorum. 

Gençlerin bedenlerini parçalayarak aslında millet ve ülke olarak bizi, Türkiye’yi parçalamak isteyenleri, saldırının faillerini, planlayıcılarını, alt-üst akıllarını lanetliyorum.

Tüm iyi duygularıyla Kobani’yi yeniden inşa etmek için Suruç’ta toplanan ve geçiş izni beklerken vahşi bir saldırının hedefi olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.

Rabbim yaralılara acil şifalar versin, onları ailelerine, sevdiklerine bağışlasın.

Sevdiklerini kaybedenlere, onları her gün, her an durmaksızın özleyecek, yüreği isyan duygusuyla yanacak olanlara ise Allah sabırlar versin, acılarını hafifletsin.  

***

Suruç saldırısının amacı yapanların kimliklerine göre az çok değişiklik gösterse de terörün hedefi aynıdır, açık ve nettir.

Terör eylemine maruz kalan ya da şahit olan, sevdiklerini yakınlarını kaybeden yahut uzaktan tanıklık yoluyla muhatap olan, empati kuran herkesi dehşete düşürmek, şiddet/dehşet döngüsünden siyasi rant elde etmek.

Suruç saldırısının nihai hedefi de bu anlamda son derece açık ve net: Türkiye’yi Suruç’ta parçalanan vücutlar gibi parçalamak. “Biz”i birbirimize düşürmek, sevinçte ve kederde bir ve ortak olan gönüllerimizi soğutmak, arayı açmak, bizi birbirimizden uzaklaştırmak...

Hep öyleydi, yine öyle.

Son birkaç yıl da hep aynı yerlere vurdular. Kürt-Türk kardeşliğine, Alevi-Sünni birlikteliğine ve ortak güzel geleceğimize saldırdılar.

Sarsılsak da her seferinde sağlam durduk. Birbirimize tutunduğumuz, bir diğerimizi tuttuğumuz müddetçe sorun yok. 

***

Zor bir dönemden geçtiğimize şüphe yok.

Bir yanımızda Yunanistan batıyor, bir yanımızda ülkeler parça parça, terör ve istihbarat örgütlerinin, terör örgütü haline gelmiş devletlerin savaşında insanlar ve insanlık burnumuzun dibinde, gözümüzün önünde ölüyor.  

Bir ateş çemberinin içinde, o ateş bizim de içimize düşsün diye girişilen ağır çekim bir saldırı anını yaşıyoruz.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar