Türkiye, Mısır ile yeniden: Gerçekçi ve tutarsız değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Kupası açılışı için gittiği Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile sürpriz şekilde görüşmesi ve ortak bir fotoğraf vermesi, medyanın ve ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Kupası açılışı için gittiği Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile sürpriz şekilde görüşmesi ve ortak bir fotoğraf vermesi, medyanın ve siyasetin en hararetli gündemi durumunda.

Görüşme lafın gelişi aslında. Çünkü Cumhurbaşkanı açılış için liderlere verilen resepsiyonda selamlaşıp tokalaşıyor Sisi ile. İlişkilerin geliştirilmesi üzerine ayaküstü sözleşiyorlar. Erdoğan'ın amacı Akdeniz'deki menfaatlerimizi korumak için Mısır yönetiminin de desteğini alabilmek. Türkiye ekseni tesis edilirken S. Arabistan ve BAE ile girilen normalleşme sürecinin bir halkası daha. Bu kadar.

Yine de yapılan eleştiriler, değerlendirmeler iki aks üzerine yoğunlaşmış görünüyor.

Birinde yorumcular ''hani Sisi darbeciydi, katildi'' tepkiselliğinden öteye geçemiyor ve lafı Erdoğan'ın siyasetinin tutarsızlığını ispatlamak için yoruyor.

Diğerleri ise ''dış politikada önemli olan ülke menfaatidir, ebedi düşmanlık yoktur'' esası üzerinden görüş

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar