Suikast-sabotaj ve sorular-olasılıklar

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da korkunç bir suikaste kurban gittiği gün, yine bir Rus diplomat Moskova’da ölü bulundu. Olay gecesi Berlin’de bir TIR da Noel pazarına daldı, 9 kişiyi...

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da korkunç bir suikaste kurban gittiği gün, yine bir Rus diplomat Moskova’da ölü bulundu. Olay gecesi Berlin’de bir TIR da Noel pazarına daldı, 9 kişiyi öldürdü.

Ortadoğu’da menfaatlerini vekalet verdikleri terör örgütleri eliyle arayan devletler, demek ki artık suikastçı de kullanacak.   

Allah korusun dünya, ortak değerlerle birlikte ortak kurumların, ortak faydanın tükendiği, siyasetin ve diplomasinin beyhudeleştiği korkunç bir çatışma dönemine çekiliyor sanki.

Buna rağmen Rusya ve Türkiye cinayetin kendilerini çekmek istediği tuzağa düşmeyeceklerini gösterdi.

Sonuçta Türkiye-Rusya ilişkisi bir yılda iki kez sabote edildi. Uçak kriziyle kopan ilişkiler tam toparlanırken önce uçağın sene-i devriyesinde “misilleme”yle, şimdi de suikastle sabote edilmek istendi. 

Hem de iki dünya arasında ayrıştıran değil birleştiren olmayı seçen ve Avrupa ile Asya’yı sadece diplomatik-metaforik olarak değil fiziken de birleştirmek isteyen Türkiye’nindev eseri Avrasya Tüneli’nin açılış arefesinde.

Akkuyu Nükleer Santrali gibi enerji temelli stratejik işbirlikleri sürerken. Türk Akımı’nın Duma’da onaylanmasının, AB’nin Rusya’ya yaptırımları uzatma kararı almasının akabinde.

Ama esasen Türkiye ile Rusya’nın Suriye’de çözüm için ortak zemin arayışında olduğu dönemde... 

İki ülke dün İran’ın da katılımıyla Moskova’da bir araya gelecek ve Doğu Halep’te sivillerin tahliyesi için oluşturulan zemin Suriye’de kesin çözüm için de geliştirilir mi değerlendirmesi yapacaktı. Bu biliniyordu. Nitekim Rusya Dışişleri Sözcüsü, Karlov’la ilgili “Suriyeli muhaliflerle çözüm için temastaydı” diyerek bu tezi güçlendirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar