Sosyal medyada operasyon: Gezi örneği

Sosyal medya mecralarının kitle üzerindeki gücünü ilk 2013 Gezi olaylarında tecrübe ettik. Bilhassa Facebook ve Twitter’da dönen yalan dolanın, nefret saçan yorumların, manipülasyonun, dezenformasyonun, terör...

Sosyal medya mecralarının kitle üzerindeki gücünü ilk 2013 Gezi olaylarında tecrübe ettik.

Bilhassa Facebook ve Twitter’da dönen yalan dolanın, nefret saçan yorumların, manipülasyonun, dezenformasyonun, terör propagandasının çokluğundan, ama en çok da bu paylaşımlardaki su-i kastı görmeden inanan insanların çokluğundan ve katılığından korktuğumu hatırlıyorum.

Tarla önceden sürülmüştü. Sosyal medya kullanıcılara yeni özgürlük alanları açsa da bu alanlar, istihbarat örgütlerinin kolayca kullandığı operasyon alanlarıydı aynı zamanda. Sadece Türkiye karşılaşmıyor tabii bu durumla. Ama “devrim”, “bahar” diye gelen sokak hareketliliğinin yakın coğrafyada darbeyle, iç savaşla, ilhakla neticelendiği de gayet aşikar.

Kitle psikolojisi aşama aşama örüldü resmen. İnsanlar belli yönde güdüldü. Ve 2013 yazında Gezi’de patladı sosyal medyada biriken o cerahat.

Aynı yollar 17-25’ten başlayarak tüm FETÖ operasyonlarınd

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar