Şapkadan koalisyon değil tavşan çıktı!

7 Haziran seçimlerinin üzerinden tam bir ay geçti. Lakin partilerin tabanları, teşkilatları ya da tavanları ya koalisyon fikrine, ya da falanca partiyle koalisyon fikrine henüz ısınabilmiş değil.  Pekiyi nasıl olacak?...

7 Haziran seçimlerinin üzerinden tam bir ay geçti. Lakin partilerin tabanları, teşkilatları ya da tavanları ya koalisyon fikrine, ya da falanca partiyle koalisyon fikrine henüz ısınabilmiş değil. 

Pekiyi nasıl olacak? Son bir ayı temize çekersek şunlar var elimizde. 

Meclis başkanlığı seçimleriyle birlikte imkansız ihtimaller içinden mümküne en yakın olanlar az çok belirdi aslında.  

Bir kere, oy yitimine uğrasa da yüzde 41 gibi açık ara yüksek bir oranla sandıktan çıkan AK Parti’nin 7 Haziran’ın kaybedeni olmadığı siyasi hasımlarınca da anlaşıldı.  

Seçimlerden önce üç benzemezi yan yana getirip üzerlerine bir de “hoşlantı tozu” dökerek Sırrı Süreyya Önder’e bile “ne güzel işte, çözüm sürecini de MHP ile el ele yürütürüz” dedirten sihirbazın tüm abra kadabralarına rağmen şapkadan bir CHP+MHP+HDP koalisyonu çıkmadı. Tavşan çıktı!

Şimdi o tavşan, gözüne far tutulmuş gibi dehşet içinde bakıyor olup bitene.

İşlevselliği değil 01 plakasıyla protokolde tuttuğu yer önemsenen Meclis başkanlığı gibi sembolik bir koltuk için bile bir araya gelememenin ıstırabı, muhalefet partilerinden çok destekçilerinde asabiyet yaptı.

Siyasi gerçeğe değil siyasi mühendisliğe bel bağlayanlar Ahmet İnsel gibi birer birer patlıyor televizyon ekranlarında.

Ya da “Türkiye Türklerindir” gazetesine konuşan Ermeni milletvekili Garo Paylan gibi tüm siyasi geçmişini, geleceğini ve iddiasını heba ediyor kişisel bir takıntıya. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar