Sandıktan hendek değil huzur çıksın

Vücudunuzda neresi ağrırsa, canınız oradadır. Türkiye açısından benzer bir durum da “bölge” için geçerli. O yüzden Diyarbakır’da yaşayıp Diyarbakır’ın nabzını...

Vücudunuzda neresi ağrırsa, canınız oradadır. Türkiye açısından benzer bir durum da “bölge” için geçerli. O yüzden Diyarbakır’da yaşayıp Diyarbakır’ın nabzını tutanlara durumu sorduk. Hayattan ve barıştan yana cevaplar aldık.

Kürtlerin tüm beklentisi AK Parti’den

- Volkan Eser / Diyarbakır Güncel Gazetesi GYY:

PKK’nın halkın psikolojisini fazlasıyla bozmuş durumda. Bu eylemler halktan kesinlikle kabul görmüyor, kınanıyor.

Bölgede herkesin yüzünü güldüren gelişmeler maalesef geriye gitmeye başladı. Turizm alaşağı oldu. Bölgeye yatırım yapan sanayici sayısında artış vardı. Her şeyden önemlisi insanlarda umut, huzur ve refah vardı. Şimdi yok. Bayram öncesi çarşıya indim. Daha önceleri halkın alış veriş yaptığı noktalarda in cin top oynuyordu. Esnaf kan ağlıyor. Kimsenin yüzü gülmüyor. Mübarek Kurban Bayramını kimse bayram gibi geçiremedi.

Bölge açısından en büyük beklenti AK Parti’nin özüne dönmesidir. Buzdolabındaki çözüm sürecinin yeniden masaya getirilmesidir. İki seçimdir bölgede AK kadrolar halkla yeterli oranda temas kuramıyor. Yeterince sahaya inmiyor, vatandaşla dertleşmiyor, yapılanları anlatamıyorlar. Bölge halkı AK Parti icraatlarını sadece Başbakan ve bazı bakanların ağzından ve sadece medyadan öğrenebiliyor. AK Parti’nin bu eksiğini HDP iyi kullanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar