PKK ve fermuar sistemi

Paralel yapının deşifre olmasını, elemanlarının işlediği suçun tespit ve izahını zorlaştıran şey, meşru kavramlar, meşru yapılar, kanuna dayalı yetkiler ve işgal ettikleri makamlar için...

Paralel yapının deşifre olmasını, elemanlarının işlediği suçun tespit ve izahını zorlaştıran şey, meşru kavramlar, meşru yapılar, kanuna dayalı yetkiler ve işgal ettikleri makamlar için sağlanmış koruma zırhları arkasına saklanarak suç işliyor olmalarıydı. Bütün düzenek, böylesi bir kamuflajın sağladığı kolaylık fikri üzerine kuruluydu.

Düzenek şuydu: Paralel elemanlar -savcısı, emniyet müdürü, jandarma komutanı- Pensilvanya talimatıyla MİT tırlarına operasyon yapar. Ambalaj hazırdır; “Türkiye IŞİD’i destekliyor”. Sipariş FETÖ ve terör medyasında hızla dolaşıma sokulur. Kendi siyasi gücü ve söylemi olmayan, “düşürülmüş” bir siyasi parti aracılığıyla konu Meclis’e taşınır. Kokuşmuş konu birkaç kez ısıtılır ve seçilmiş romantik aptallığını kahramanlık diye yutturmaya kalkanlar eliyle bir daha servis edilir.

Düzenek gayri meşru yollarla Türkiye karşıtı siyaset üretmek için oluşturulmuştur ama tartışma “demokrasi”, “basın özgürlüğü”, “hukuk” gibi meşru kavramlar etrafında döner.

Bununla mücadele zordur. Bir yandan sofistike vesayet-terör aparatını tespit edip hukuk içinde mücadele etmeye çalışırken bir yandan da paralelin sahiplerini, elemanlarını ve düzeneklerini kamuflajlarından soymanız gerekir.

Artık PKK da FETÖ’nün aklını kullanıyor. Hedef ve eylem birliği yapmaları dışında aynı kamuflajı paylaşmaya başladıklarını da görmek gerekir. Muhtemeldir ki Paralelin belinin kırıldığını, canı çıkmasa da artık iflah olmayacağını gören “o aklın sahipleri”, Suriye’de küçük bir toprak parçası karşılığında PKK’yı kullanıyor, Türkiye’ye karşı.

KCK da tıpkı FETÖ gibi, meşru kavramların, söylemlerin, sivil aygıtların ve kişilerin arkasına saklanarak saldırıyor Türkiye’ye.

Dikkat edin. Bir fermuar sistemi işliyor. Silahlı, siyasi ve sivil unsurlar, eş zamanlı, birbirlerini tamamlayarak ve söylem bütünlüğü içinde hareket ediyor ve nihayetinde istenilen yol alınıyor.

Mesela: KCK eş başkanı Cemil Bayık ya FETÖ ruhlu Cumhuriyet’e, ya PKK yayın organı Özgür Gündem’e ya da Le Monde’a konuşuyor ve “ana tema”yı veriyor.

Ve düzenek işlemeye başlıyor.

DTK aynı yönde kararlar alıyor.

HDP eş başkanları bunu Türkiye için tercüme ediyor.

DBP belediyeleri aynı yönde icraatlara girişiyor.

YDGH çukur kazmaya başlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar