PKK bunu neden yapıyor?

Yasin Börü ve üç arkadaşı neden bu kadar feci şekilde, bitmek bilmeyen cani hisle ve ibret olsun diye öldürüldü?  Demirtaş, birkaç gün öncesinde Başbakan Davutoğlu’na PKK adına...

Yasin Börü ve üç arkadaşı neden bu kadar feci şekilde, bitmek bilmeyen cani hisle ve ibret olsun diye öldürüldü? 

Demirtaş, birkaç gün öncesinde Başbakan Davutoğlu’na PKK adına “kamu düzeni bozulmayacak” sözü verdiği halde neden 6-8 Ekim’de sokak çağrısı yaptı ve 52 kişinin ölümüne sebep oldu?

Öcalan, kardeşi aracılığıyla “IŞİD’e her yerde saldırın” talimatı gönderirken, HDP parti kurulu neden İmralı’yla eş zamanlı olarak, toplantının sona ermesini bile beklemeden “Işid’e direniş ve sokak çağrısı” yayınladı?

PKK otuz beş yıldır devlete sıktığı silahını neden 6-8 Ekim 2014’te bölgede kendisi gibi düşünmeyen, kendisine itibar etmeyen “öteki Kürtlere” yöneltti?

Neden 15 Temmuz 2015’te ateşkesi bitirip “devrimci halk savaşı” başlattı ve bütün kurum ve kuruluşlarıyla, silahlı-külahlı yapıları ve elemanlarıyla hendek kazmaya, hendeklere patlayıcı gömmeye, asker polisle birlikte doktorları, öğretmenleri, çocukları, sivil Kürtleri öldürmeye ve hendek ortasında özyönetim ilan etmeye kalktı?

HDP ve diğer sivilimsiler PKK terörünün adını neden onurlu direniş, halk ayaklanması vs koydu?

Aslında başlığa çekilebilecek bir tek cevabı var bunun.

PKK, Suriye’de bir devlet kurmak istedi.

Bunun için, tarih içinde kısacık bir an sayılabilecek konjonktürün müsait olduğunu ve bunun ıskalanmaması gerektiğini düşündü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar