PKK belediye aracıyla asker şehit ediyor, biz hala düşünüyor muyuz?

Mardin Artuklu Kaymakamlığı önceki gün açıkladı. PKK’nın Cumartesi günü Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu’na düzenlediği bombalı saldırıda kullandığı 47 AS 012 plakalı kamyonet...

Mardin Artuklu Kaymakamlığı önceki gün açıkladı. PKK’nın Cumartesi günü Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu’na düzenlediği bombalı saldırıda kullandığı 47 AS 012 plakalı kamyonet Mardin Mazıdağı Belediyesi’ne ait imiş!

Sekiz ton bomba yüklü kamyoneti uzaktan kumandayla patlatan teröristler kaçarken de Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne ait iki aracı kullanmışlar!

Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 3’ü doğrudan belediye çalışanı!

PKK ile eş güdüm ve paylaşım içindeki bu belediyelerin hangi partinin idaresinde olduğunu ayrıca vurgulamaya bilmem gerek var mı?

Şu bilinmeli ama. Asker şehit etmekte kullanılan araç da, teröristlerin kaçarken kullandığı araç da DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) yönetimindeki belediyelere zimmetliydi.

Türkiye partisi olacak iddiası ve siyasi abra kadabrasıyla tavşan çıkarır gibi HDP İmralı’dan çıkarılırken DBP ve BDP ise PKK’nın çatı örgütü KCK tarafından bölgede sanki siyasi çoğulculuk varmış ama ortak karar alınıyormuş yanılsaması yaratmak için üretti.

Nitekim bu üç parti, devrimci halk savaşı ilanından sonra KCK’nın özyönetim ve öz savunma talimatlarını (TBMM yerine oluşturulan) DTK adlı mecliste sanki demokratik bir süreç işlemiş gibi karara çevirdi. Demirtaş dahil pek çok siyasi “bu bölgede bu yüzyılda bağımsız bir Kürdistan kurulacak” cümlesini o çatı altında kurdu.

Şimdi... Hâlâ HDP, BDP ve DBP’nin PKK ile organik-inorganik herhangi bir bağı olmadığını, sivil alanda özgür siyaset yaptığını iddia eden varsa dönsün yazının başını bir daha okusun.

DBP’ye ait bombalı araçla iki askerin şehit edildiğini, oradan geçen köylü bir kadının öldürüldüğünü, üçü ağır 12 askerin ise yaralandığını unutmasın!

***

HDP’giller PKK’ya lojistikle yetinmeyip devlet parası ve belediye imkânlarıyla açıktan terörle işbirliği yapacak; kamu araçlarıyla asker polis sivil şehit edecek; ve o belediyelere müdahale için beklenecek, öyle mi?!

Yok öyle devlet.

PKK-HDP hattının, Türkiye’nin terörle mücadelede hukuk içinde kalma, kendi ilkelerine riayet etme, uluslararası kamuoyundan gelebilecek eleştirileri asgaride tutma gibi kaygılarını karın boşluğu olarak gördüğü ve buradan saldırdığı çok açık.

Yeter artık. Elbette suça-teröre bulaşmamış siville, suçunu-terörle ilişkisini kamufle etmek için sivilmiş gibi, siyasetçiymiş gibi duranı ayırt etsin hukuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar