Parlamenter sistem operasyona açık bir sistem

AK Parti’nin iktidar olduğu 2002’den beri etkin görevlerde bulunan Bekir Bozdağ da aktif siyasete veda edecek isimlerden biri. Üç dönem TBMM’de Yozgat milletvekilliği, 61. Hükümette Başbakan...

AK Parti’nin iktidar olduğu 2002’den beri etkin görevlerde bulunan Bekir Bozdağ da aktif siyasete veda edecek isimlerden biri. Üç dönem TBMM’de Yozgat milletvekilliği, 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 62.Hükümette Adalet Bakanlığı yapan Bozdağ ile hem kendisinden sonraki dönemi kapsayan başkanlık sistemini hem de 13 yılın muhasebesini yaptık. Bozdağ evet vedaya hazırlanıyor ama son derece mutlu mutmain. “Türkiye’yi değiştiren ekibin bir neferi olmak şerefi bize yeter” diyor.

BOZDAĞ: Parlamenter sistemde halk sandıktan güçlü iktidar çıkarmazsa Meclis operasyona müsait hale geliyor. Medya, sermaye, dış güçler hükümeti değiştirmek isteyince milletvekillerine yöneliyor. Ecevit’in nasıl hançerlendiğini hatırlayın.

Paralel yapının suç işlemiş elemanlarıyla ilgili davalar başladı ama biliyoruz ki çok geniş bir örgüt bu. Uyuyan hücreler dahil, paralelle mücadelenin neresindeyiz?

Devlet hukukun dışına çıkan tüm yapılar gibi paralel yapıyla ilgili olarak da gerekeni yapar. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Paralel çevreler tabanlarını beklenti içinde tutmak için sürekli propaganda yapıyorlar. 30 Mart’ı bekleyin diyorlardı, 30 Mart geçti. 10 Ağustos dediler, geçti. Şimdi de 7 Haziran’ı bekleyin neler olacak diyorlar. Sürekli olarak beklentiyi geleceğe aktarıyorlar. Buradan açık ve net olarak söylemek isterim ki; paralel yapıyla mücadele sadece bir AK Parti değil, bir devlet kararlılığıdır. Devam edecektir.

Başkanlık önerimiz öncekilerden farklı

- AK Parti seçim beyannamesinde başkanlık sistemini önerdi, vaat etti. Başkanlık sistemi AK Parti öncesinde de konuşulmuş olmasına rağmen hala pek anlaşılmış değil. Bir kafa karışıklığı hatta kakafoni var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar