Nedret Ersanel: 15 Temmuz’un arkasında Amerika var

Ersanel: 29 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar yaşanan gelişmeler ve darbe girişiminin ardından Washington’dan gelen açıklamalar bize, bu girişimin arkasında Amerika olduğunu söylüyor. Paniğe kapılan ABD ilk kez bu...

Ersanel: 29 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar yaşanan gelişmeler ve darbe girişiminin ardından Washington’dan gelen açıklamalar bize, bu girişimin arkasında Amerika olduğunu söylüyor. Paniğe kapılan ABD ilk kez bu kadar açığa düştü.

Türkiye’den ne istiyor? Niye saldırıyor? Ne olacak?

15 Temmuz, darbenin sahibi açısından başarısızlıkla sonuçlanmış bir sürecin sonucuydu. 2013’den beri süren ağır çekim darbe girişimini altın vuruşla neticelendirmek istedi ve 45 yıldır devletin kılcal damarlarına yerleştirdiği Gülen’i devreye soktu. Lakin yine beceremedi. Millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Peki müttefik olmasına rağmen ABD bunu niye yapıyor? Türkiye’den ne istiyor? Bu güne nasıl gelindi ve sonrasında ne olacak? Paranormal diplomasi alanında uzman gazeteci yazar Nedret Ersanel ile konuştuk. Uluslararası ilişkilerin spesifik alanlarında yetkin olan Ersanel halen Yeni Şafak gazetesinde yazıyor ve TvNet’te “Akıl Odası” adında bir program yapıyor.

5 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD mi var?

Evet, Amerika var. 15 Temmuz’a kadarki kronoloji bunu anlatıyor. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı darbeden sonraki 24 saat içinde çıktı ve söyledi. Bir başbakanın, bir başka ülke hakkında bu kadar ağır diplomatik ifadeler kullandığını ilk kez gördüm. Dedi ki Başbakan “Bazı dostlarımız hassasiyetimizi anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamamalarının bize maliyeti büyük oldu. Bu olaydan sonra bu adamın (Gülen) arkasında duracak ülke göremiyorum. Duracak ülke Türkiye’ye karşı ciddi bir savaşın içindedir, Türkiye’ye dost değildir. “ Bu ifade hem bir düşman hem savaş tarif ediyor. Ve bunu ABD’nin yüzüne söylemiş oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 369 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar