Necip Fazıl Ödülleri de iltifata tâbi!

Eskilerin “marifet iltifata tâbidir”, “iltifatsız mal/eser zayidir” diye ifade ettiği hakikatin bir isme, bir cisme kavuşması için ne çok zaman kaybettik! Bu topraktan neşet eden medeniyet tecrübesinin yok...

Eskilerin “marifet iltifata tâbidir”, “iltifatsız mal/eser zayidir” diye ifade ettiği hakikatin bir isme, bir cisme kavuşması için ne çok zaman kaybettik! Bu topraktan neşet eden medeniyet tecrübesinin yok sayıldığı, tahrip edildiği, aşağılanıp hırpalandığı zorlu bir zaman geçti aradan.

İşgalle değil ihyayla, yıkarak değil gönül yaparak var olan, kuşlara dahi evler kuran bir medeniyetin geçmişini ve en önemlisi gelecek tasavvurunu bayrak gibi göndere çeken isimler hep oldu ama çok şükür. Necip Fazıl Kısakürek onlardan biridir.

Necip Fazıl’ın yükselttiği sesinTürkiye’de nesiller üzerinde her zaman mühim bir etkisi oldu. Bastırılan, budanmak istenen medeniyet yeni sürgüler verebildi bu sayede. Yeşerdiler, çiçeklendiler, kök saldılar. Çoğaldılar sessizce.

Lakin adını koymakta, bu emeğin ve hünerin kıymetini bilmekte ihmaller de oldu ne yazık ki. Bir tek Türkiye Yazarlar Birliği ödüllerinin bir devamlılığı ve geleneği oldu. Onun dışında ihdas edilen ödüllerin tarihi bir kaç yıldan geriye gitmez o yüzden. Geciktik velhasıl.

Ama nihayet bir hareketlenme var bu alanda da. Anadolu Yayıncılar Derneği ödüllerinin ikincisini geçen hafta verdi. İlk kez düzenlenen Celalettin Ökten Ödülleri halihazırda oylama halinde. Star Gazetesi’ninNecip Fazıl Ödülleri ise üçüncü yılında.

***

Star Gazetesigecikmeyi telafi etmek istercesine bu işi üç yıldır hakkıyla yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar