Ne inat, ne rövanş: Taksim Cami dua ve şükürdür!

Ağlamamak elde değil... Taksim'de cami apaçık bir ihtiyaçken bu ihtiyacı dile getirmek yobazlık, inşa için hamle etmek darbeye gerekçe sayıldı. On yıllar boyunca sürdü bu nobranlık, gaddarlık. Onlara ...

Ağlamamak elde değil...

Taksim'de cami apaçık bir ihtiyaçken bu ihtiyacı dile getirmek yobazlık, inşa için hamle etmek darbeye gerekçe sayıldı. On yıllar boyunca sürdü bu nobranlık, gaddarlık.

Onlara göre, Taksim'e cami yapmak ''İslamcıların projesi'' idi ama Taksim'e cami yaptırmamak İslamofobiklerin (İslam düşmanlarının) projesi asla değildi!

Haliyle milletin inancını, değerlerini, ibadet ihtiyaçlarını değersiz bulmayan, üstten konuşmayan ve ikincilleştirmeyen sağ siyasetin hep gündeminde oldu. Hayal edildi, planlandı, vaat edildi ama her seferinde, bir şekilde akamete uğradı.

Sert tartışmaların konusuydu Taksim Cami.

''İhtiyaç var, yapılmalı, Türkiye sömürge ülkesi değil, Taksim kurtarılmış bölge değil, Taksim'e cami yapılacak, biz yapacağız'' dendiğinde artık herkesçe malum ''yaptırmayız korosu'' başlardı aynı ezberleri tekrarlamaya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 369 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar