Mustafa Yeneroğlu: Yurtdışındaki Türklerin sorunlarını AK Parti çözer

Yeneroğlu: Türkiye’nin Avrupa’daki varlığını korumak, devamlılığını sağlamak için yurtdışındaki vatandaşlarının seçme-seçilme hakkını kolaylaştırması...

Yeneroğlu: Türkiye’nin Avrupa’daki varlığını korumak, devamlılığını sağlamak için yurtdışındaki vatandaşlarının seçme-seçilme hakkını kolaylaştırması, dil-kültür birikimini desteklemesi gerek. AK Parti ihtiyaçları biliyor. Çözmek için gerekli vizyona ve reçeteye de sahip.

Türkiye’nin yurt dışında 6 milyon vatandaşı var. Çok büyük çoğunluğu Avrupa ülkelerinde. İşçi göçüyle başlayan süreç üçüncü kuşakla birlikte temelli bir yerleşikliğe ve bambaşka bir gerçekliğe dönüştü. Bu durum onların Türkiye’ye, Türkiye’nin onlara karşı hak ve yükümlülüklerini değiştiriyor. Bunu gören, sorunları yakinen bilen ve reçeteleri bulunan siyasetçiler artık Türkiye için bir gereklilik. Hukukçu Mustafa Yeneroğlu o isimlerden biri. AK Parti İstanbul Milletvekili olan ve 1 Kasım’da Yurt Dışı SKM başkanlığı yapan Yeneroğlu Bayburtlu bir ailenin çocuğu. Bir yaşından beri Almanya’da. Yıllarca sivil toplum kuruluşlarında çalışmış. Avrupa’yı ülke ülke, şehir şehir dolaşan Yeneroğlu ile biz de Avrupa’da oy verme işlemi bitmeden “yurtdışı Türkler gerçeğini” konuştuk. 

- Teknik konudan başlayalım isterim. Seçmen sayısı kaç, ortam nasıl?  

1 Kasım’da 2 milyon 800 bin yurt dışı seçmeni oy kullanacak. Türkiye’deki seçmenin yüzde 5’ine tekabül ediyor. Yurt dışındaki seçmenin Türkiye seçimlerine katılma alışkanlığı çok yeni olduğu için oy kullanmaya teşvik şart.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar