Murat Yılmaz: CHP siyasi iklimi zehirliyor HDP PKKistan kurma derdinde

Yılmaz: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’na seçim yenilgilerini örtmek ve hesap vermekten kaçmak için hakaret ediyor. CHP hiç bir zaman gerçek bir parti olmadı zaten. HDP ise yıkıcı siyaseti...

Yılmaz: Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı’na seçim yenilgilerini örtmek ve hesap vermekten kaçmak için hakaret ediyor. CHP hiç bir zaman gerçek bir parti olmadı zaten. HDP ise yıkıcı siyaseti seçti. KCK’nın egemenlik hedefi için çalışıyor.

Önceki hafta sonu CHP’nin olağan kongresi vardı, dün ise HDP’nin. CHP Kongresi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi iktidara nasıl taşıyacağına dair eyle planı ya da siyasi ufku nedeniyle değil ağzını bozması nedeniyle önce haber sonra dava konusu oldu. Çünkü Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör bozuntusu” demişti. Dün yapılan HDP Kongresi de bir seçimin işaretini verdi. Asker polis öldürmeye çalışırken ölen teröristler için saygı duruşu yapılması dahil HDP, KCK stratejisi için siyaset yapmayı neden seçti? 1128 akademisyen, gerçeği ve hukuku karşılarına alma pahasına KCK söyleminin altına neden imza attı? SDE Siyaset ve Demokratikleşme Koordinatörü siyaset bilimci Dr. Murat Yılmaz ile konuştuk.

- CHP’nin son olağan kongresi, partinin yeni kadrosu ya da siyasi ufku nedeniyle değil genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’na ettiği hakaret nedeniyle gündeme oturdu. Neden böyle oldu? Kılıçdaroğlu “diktatör bozuntusu” demeyi neden seçti?

Erdoğan ve AK Parti vesayet sistemini yıktı, bu durum da CHP’yi bir parti olmaya, normal bir siyasi parti olmaya zorluyor... Kılıçdaroğlu Yeni CHP söylemiyle bir ölçüde bu ihtiyaca cevap verecek umudu yarattı. Ancak aradan yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen, CHP bunu başaramadı. Her seçim ve her Kurultay, bu başarısızlığı tescil ediyor. Kılıçdaroğlu bu başarısızlıktan kendisini ve CHP’yi sorumlu tutmak yerine, Erdoğan’ı sorumlu tutuyor. Bu yüzden de her kriz anında Erdoğan’a hakaret ederek parti içi muhalefeti engellemeye çalışıyor. Sizi yedi defa yenen rakibinize diktatör dediğinizde, yenilgini hesabını vermek zorunda kalmayacağınızı düşünebilirsiniz... Siyaset üretmek zor, hakaret etmek kolay...

- Bir parti genel başkanının ağzından çıkan sözün siyasi hukuki ahlaki sonuçlarını hesap etmesi ve öyle konuşması gerekmez mi?

Bana kalırsa Kılıçdaroğlu bir kızgınlık eseri hakaret etmiyor. Bilerek, hesap ederek hakaret ediyor. Parti içi muhalefeti engellemek ve parti içindeki farklı hizipleri bir ortak paydada birleştirmek için Erdoğan düşmanlığını bilerek tercih ediyor.

YENİ CHP İDDİASI ÇOKTAN ESKİDİ

- Ağzından kaçmış ya da maksadını aşmış olamaz mı? Şunun için soruyorum: Salı grup toplantısında da “CHP olarak Allah’tan korkmadıkları” gibi bir cümle kurmuş ve salondan da alkışlı onay almıştı mesela. Malum, gafları meşhur Sayın Kılıçdaroğlu’nun lakin ifade etmede güçlük çektiği ya da kavramsal ifade zayıflığı yaşadığı yönünde yaygın bir kanaat de var. Ne dersiniz anlık bir şey olamaz mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar