Merkel ve Schulz neden kaybetti?

Almanya’daki seçimleri Merkel’in liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) kazandı ama BBC’nin başlığındaki gibi; “Merkel’in en kötü zaferi” oldu bu. Merkel’in dördüncü...

Almanya’daki seçimleri Merkel’in liderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) kazandı ama BBC’nin başlığındaki gibi; “Merkel’in en kötü zaferi” oldu bu.

Merkel’in dördüncü kez kazanması bekleniyordu zaten ama kendisi açısından beklenmeyen şey hem oylarının yüzde 9 oranında düşmesi, hem de 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez bir Nazi partisinin, Almanya İçin Alternatif’in (AfD) yüzde 13 gibi yüksek bir oyla parlamentoya girmesi oldu. Hem de üçüncü parti olarak!

Üstelik seçimde ağır bir düşüş yaşayan koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) artık hükümette yer almayacağını ve muhalefete geçtiğini duyurdu.

Bu demektir ki Merkel için asıl zorluk şimdi başlıyor.

Altı partili bir parlamentoda hangi par

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar