Mehdi Eker: Kürtler PKK’dan bunaldı ‘devlet nerede’ diye soruyor

Eker: Bölgedeki vatandaşlarımız operasyonları suskunlukla ya da özel görüşmelerimizde sözleriyle destekliyor. “Devlet bizi PKK’nın şerrinden kurtarsın ama barış olsun” diyorlar. AK Parti’nin...

Eker: Bölgedeki vatandaşlarımız operasyonları suskunlukla ya da özel görüşmelerimizde sözleriyle destekliyor. “Devlet bizi PKK’nın şerrinden kurtarsın ama barış olsun” diyorlar. AK Parti’nin meseleye dair tasavvuru da çözüm iradesi de değişmedi. Yetkiye ihtiyacımız var.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran’da ayrıldığı aktif siyasete 1 Kasım’da geri dönüyor. Bu kez farklı bir şehirden. Adı Diyarbakır’la bitişen Eker, bu defa İstanbul 3. bölge milletvekili adayı. 59, 60, 61 ve 62. hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı için Cumhuriyet tarihinin en uzun süre görev yapan tarım bakanı aynı zamanda. Bölge gerçeğini iyi bilen biri olarak, nüfusunun yüzde 33’ü Kürt kökenli olan İstanbul 3. bölgede sahaya çoktan inmiş Eker. Kendisine İstanbul’u sorduk elbette ama ana konumuz kaçınılmaz olarak bölge gerçekleri oldu.

YSK’nın kararından önce HDP sözcüsü Ayhan Bilgen “YSK sandıkları birleştirirse seçimleri boykot ederiz. Devamında da iç savaş başlatırız” dedi.

Bu ağır bir tehdittir ve şantajdır. Demokraside böyle şey olmaz. Seçilmiş bir milletvekili kendine ve demokrasiye inanıyorsa böyle bir cümle kullanamaz. YSK’ya “işime gelmeyen bir karar verirsen Türkiye’ye zarar veririm” demek tehdittir. Daha önce de aynı partinin eş başkanı “biz arkamızı YPG’ye PKK’ya dayadık” demişti. Ama bu, çok daha ileri bir şey.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar