Kızıldere’den sağ çıkmayı başaran Kürkcü Strasbourg’ta sizlere ömür

Günün ve aslında tüm zamanların en sağlam cevabıydı Başbakan Davutoğlu’nun HDP milletvekili Ertuğrul Kürkcü’ye Avrupa Konseyi’nde verdiği cevap. Canlı canlı, “ööle yüzüne...

Günün ve aslında tüm zamanların en sağlam cevabıydı Başbakan Davutoğlu’nun HDP milletvekili Ertuğrul Kürkcü’ye Avrupa Konseyi’nde verdiği cevap.

Canlı canlı, “ööle yüzüne karşı, ööle dümdük” söylendiği için de hakkıyla yerini buldu.

Malum, Başbakan dün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu’nda konuşma yapmak üzere Fransa’nın Strasbourg kentindeydi.

Türkiye, AKPM’nin kurucularından olduğu için de Davutoğlu AKPM Başkanı Agramunt tarafından “Evinize hoş geldiniz” diyerek karşılandı. Dünkü günü farklı ve tarihi kılan ise (Kürkcü vakasına kadar tabi ) Türkçe’nin AP’de resmi dil olarak ilk kez konuşulacak olmasıydı.

Türkçenin AKPM resmi dillerinden olması için ilk başvuruyu 1992’de yapmasına rağmen olumlu cevabı ancak alabilmişti Türkiye.

2016 başında hem AKPM’deki Türk heyeti sayısı 12’den 18’e çıktı, hem Türkçe çalışma dili olarak kullanılmaya başlandı. Genel kuruldaki oturumlar Türkçeye de çevrilecek ve oturum tutanakları Türkçe de yayımlanacak demek bu.

İşte böylesine tarihi bir günde HDP vekili Kürkcü, Türkiye’yle ve Türkçeyle ilgisinin düzeyine dair çok önemli bir beyanda bulundu.

Olayı biliyorsunuzdur illa ki ama izninizle ben, pek çok şeyi bu kadar şık şekilde aşikar eden bir durumu aktarma zevkinden mahrum etmeyeceğim kendimi.

Yer, AKPM genel kurulu. Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye adına konuşuyor... HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü söz alıyor ve İngilizce olarak PKK’lı teröristlere “gerilla” diyerek “Türk” güvenlik güçlerinin Güneydoğu’da devam eden operasyonlarının “sivil” kayıplara yol açtığını söylüyor. Sonra da “Siz hala Türkiye’nin Suriye’den kaçan mülteciler için güvenli bir ülke olduğunu düşünüyor musunuz?” diye soruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar