Karşı ittifakı “millet” değil “zillet” ittifakı yapan şey

Cumhurbaşkanı'na sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini terörle mücadele için görevlendirme yetkisi veren tezkere TBMM'de İyi Parti'nin de oyuyla kabul edildi.Türkiye'nin sınır ötesine yaptığı...

Cumhurbaşkanı'na sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini terörle mücadele için görevlendirme yetkisi veren tezkere TBMM'de İyi Parti'nin de oyuyla kabul edildi.

Türkiye'nin sınır ötesine yaptığı askeri harekatlar dahil PKK, DEAŞ ve FETÖ terörüne karşı yürüttüğü üstün mücadele esasen AK Parti ve MHP'nin tereddütsüz iradesiyle gerçekleşmekte. Bu siyasi irade ve askeri-hukuki başarı sayesinde şükür ki Türkiye güvenli bir ülke.

Öte yandan tezkerelere düne kadar ''kerken de olsa'' İyi Parti gibi CHP de evet diyordu. Ama bu kez öyle olmadı.

Çünkü herkese malum olduğu üzere ''millet ittifakı'' adı verilen ve tek ortak noktaları Erdoğan karşıtlığı olan ''karşı ittifak'' bileşenleri için HDP'nin oyları ''hayati'' önem taşımakta.

O yüzden CHP ve İyi Parti rehin HDP'nin elinde. O sebeple kendi ilkelerine ve tabanlarına ihanet etmekteler.

Sırf ittifak yaşasın, amacına ulaşsın diye Türkiye'nin varlığını ve güvenliğini hiçe sayabiliyor bu iki parti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar