Kadın vekillerin rızası olmadan asla!

Bir haftadır büyük bir karmaşayı aşmaya çalışıyoruz. Rızaya dayalı erken evliliklerle, tecavüz sonrasında zoraki yapılmış evliliklerin birbirine karıştığı bir...

Bir haftadır büyük bir karmaşayı aşmaya çalışıyoruz. Rızaya dayalı erken evliliklerle, tecavüz sonrasında zoraki yapılmış evliliklerin birbirine karıştığı bir düzlemde olduğumuz için de cinsel istismar suçlarını ele alan önergenin sakıncalı ve gerekli yanlarını ayrıştırmakta zorlanıyoruz.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağısrarla “Tecavüzcüye asla af getirmiyoruz. Küçük yaşta evlilikleri de teşvik etmiyoruz. Bunu söyleyen yalan söylüyor. Bu düzenleme cinsel istismar fiiline muhatap olmayan ailelerin yaşadığı mağduriyetleri gidermeye yönelik ve bir defaya mahsus” diyor.

Ancak endişeler dinmedi. Kız çocuklarını her türlü su-i istimalden korumak için titizlenenlerden tutun da her vesileyle bağcıyı öldüresiye dövmek isteyen muhaliflere kadar genel bir itiraz sesi var yükselen.

Hükümet önergenin niyet ve hedefinden emin.Lakin yükselen itirazları dinliyor ve müzakereye açık bir tutum sergiliyor.

Başbakan Yıldırımpartisine muhalefetle görüşme talimatı verdi, AK Partili kadın vekillerle buluştu. Kadın milletvekilleri bu konulardaki hassasiyeti iyi bilinen Emine Erdoğan ile sürekli irtibat halinde. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya sürekli takipte. Bakan Bozdağ hafta sonunda KADEM, HAZAR, KAGİDER, KA-DER, TİKAD ve Hukukçular Derneğinden oluşan kadın STK’ları dinledi ve rapor sunmalarını istedi. Dün de Ankara’da toplantılar, istişareler, müzakereler gün boyu sürdü.

Açık söylemek gerekirse önergeye yaklaşımın değişmesindeki temel etmen kadınlardı. Özellikle KADEM’in endişe ve önerilerini sarih bir dille ifade ettiği açıklaması çok iyiydi.

Bakanlar Kurulu’nunardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da "Düzenleme tecavüz suçlularını kapsamıyor. Ama bu konuda CHP ve MHP'nin teklifleri varsa açığız. Öneri getirsinler görüşelim" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar