İstihdam garantili eğitim

Türkiye’de örgün eğitim ağında olan çocuk sayısı 18 milyona yaklaşmış. Yüksek öğretimdeki 6 milyonu da eklediğinizde rakam pek çok ülkenin nüfusunu aşıyor....

Türkiye’de örgün eğitim ağında olan çocuk sayısı 18 milyona yaklaşmış. Yüksek öğretimdeki 6 milyonu da eklediğinizde rakam pek çok ülkenin nüfusunu aşıyor. Avrupa’da ve yükselen Asya’da nüfus yaşlanırken Türkiye nüfusunun hâlâ genç olması özellikle göze çarpıyor. 

Hâlâ diyorum çünkü ülkemizde doğum oranları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘üç çocuk’ ısrarına yol açacak denli dramatik bir düşüşte. Bir toplumda nüfus artış hızı 2’nin altına düşerse üç nesil sonra duracak demektirBu oran 20 yıldır düşüşte ve şu an 2.1 hızında.

Lakin şimdilik konumuz bu değil. Konumuz, Türkiye’nin hali hazırda en önemli sermayesi olan genç nüfusunun meslek okullarına yönelimini ve sektörlerle buluşmasını en verimli şekilde sağlayabilmek.

Bir boyutuyla, üniversiteden mezun olan ama özelde iş bulamayan, devlet tarafından da istihdam edilmeyince genç yaşta atıl kalmanın mutsuzluğunu yaşayan diplomalı işsizlerin sayısını, sorun bu noktaya gelmeden çözebilmek.

Ve elbette meslek lisesine gittiği için kendini değersiz ve hedefsiz hisseden çocuklarımızı o girdaptan çıkarıp nitelikli, mutlu ve özgüvenli şekilde istihdam edebilmek.

Makinelerle konuşan insan
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar