İmmihan Anne’nin feryadı ve vicdan tüccarlarının sessizliği

Başka bir konuda yazmak için bilgisayar başına oturduğumda gördüm İmmihan  Nilifırka’nın ne yaşadığını.  Göğsünü yararak çıkan feryadı, çaresizlikten...

Başka bir konuda yazmak için bilgisayar başına oturduğumda gördüm İmmihan 

Nilifırka’nın ne yaşadığını. 

Göğsünü yararak çıkan feryadı, çaresizlikten ve öfkeden kasılması, evlat özleminin yakıcılığı, belli ki kapkara bir boşlukta diri tutmaya çalıştığı umudu… Canımı yaktı.

Birkaç dakikalık uzaktan şahitliğin bile insanı sarstığı bir gerçekliğin içinde yıllardır yaşıyor bu insanlar. Çocuklarına kavuşma umuduyla 57 gündür Diyarbakır HDP il binasının soğuk merdivenlerinde oturuyorlar. Bir muhatap, bir ışık arıyorlar. 

Ama nafile. O çirkin bina, demirli kapı, duvara asılı “Halkların Demokratik Partisi” yalanı. İçlerindeki yangına su dökmüyor. Sabrediyorlar. 

Ama sabrın da bir sonu var. Belli ki İmmihan Anne o sınıra gelmiş d&uum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar