İmamoğlu İstanbul'u mahvediyor!

İstanbul’un günden güne hırpalandığını, çirkinleştiğini ve kirlendiğini gördükçe gerçekten üzülüyorum. Bin bir emekle yıllar içinde nasıl yaşanır hale geldiğine, sorunları bitmese de çözümlerin eş zamanlı olarak devreye girdiğine ve 20 milyona...

İstanbul’un günden güne hırpalandığını, çirkinleştiğini ve kirlendiğini gördükçe gerçekten üzülüyorum.

Bin bir emekle yıllar içinde nasıl yaşanır hale geldiğine, sorunları bitmese de çözümlerin eş zamanlı olarak devreye girdiğine ve 20 milyona dayanan nüfusuna rağmen her zaman yönetilebilir kaldığına şahidim çünkü.

İstanbul’un bakımsızlıktan ve düşüncesizlikten kocaman bir çöplüğe döndüğü yıllarda geldim İstanbul’a. Sokaklardaki çöp yığınlarını, kötü koku ve sinek sivrisinek istilasını… Akmayan suları, iki üç günde bir kez su verildiğinde ise musluklardan dakikalarca kir ve pas aktığını… Mahallelerin parksız, sokakların caddelerin kaldırımsız, ağaçsız gölgesiz kavruk halini… Toplu ulaşımla bir yerden bir yere ulaşmanın imkansıza yakın derecede zor olduğunu… Ana hatlardaki belediye otobüslerinin bile saatte yalnızca 1 sefer yaptığını bilirim.

Evim Anadolu yakasında, okulum Harbiye’deydi çünkü. 1990’dan beri neredeyse her gün iki yaka arasında gider gelirim. CHP döneminde Haliç’in üzerinden geçerken burnumuzu kapatsak bile kötü kokunun midemizi nasıl bulandırdığını gayet iyi hatırlıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 4 yorum