Hüseyin Yayman: 65. Hükümet 2183 yılında kurulmalıydı

SORUN ÇÖZEN DEĞİL SORUN ÜRETEN BİR SİSTEM Gazi Üniversitesinde Türk siyasal hayatı ve Türk idare tarihi dersleri verirken “akil insan” olan ve siyasete geçen Hüseyin Yayman AK Parti’nin önce...

SORUN ÇÖZEN DEĞİL SORUN ÜRETEN BİR SİSTEM

Gazi Üniversitesinde Türk siyasal hayatı ve Türk idare tarihi dersleri verirken “akil insan” olan ve siyasete geçen Hüseyin Yayman AK Parti’nin önce mutfağında sonra vitrininde bulundu. İstanbul milletvekili oldu. Şuan Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı olarak görev yapıyor. Son kitabı “Devlet Reformu ve Başkanlık Sistemi” adıyla çıkan Yayman ile eski sistemin sorunlarını, yeni sistemin imkanlarını konuştuk. Yayman’a göre “Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine varabilmesi için bürokratik oligarşinin sonlandırılması gerek. Özel sektörün önünün sonuna kadar açılması, kırtasiyeciliğin azaltılması ve hızlı karar alınması lazım. 17 nisan sonrası muhakkak topyekün bir devlet reformu yapılmalı. ‘Bürokratik Cumhuriyeti, Demokratik Cumhuriyete’ dönüştürmemiz gerekiyor. Devletin karar alma mekanizması yeniden yapılandırılmalı ve hızlı, etkin bir yönetim anlayışı getirilmelidir.”

YAYMAN: Cumhuriyetimizin 93. yılındayız. Binali Yıldırım 65. Başbakan. Normal şartlarda 65. Hükümetin 2183’de kurulması gerekiyordu. 15 ayda bir hükümet kurulmuş. Bu sistem doğası gereği istikrarsızlık üretiyor.

Türkiye’de sistem tartışmaları 50 yıl geriye gidiyor. Ne olmuştur da bu kadar elzem görünen bir değişiklik şimdiye kadar realize edilememiştir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar