Hişt, uyandırma Kürtleri!

Geçen Çarşamba, HDP’nin seçim beyannamesindeki LGBTİ başlıklı bölümün, eşcinsel evliliklere ve eşcinsellerin evlat edinmesine kapı aralayacak bir seçim vaadi olduğunu, ama HDP’nin ne hikmetse bunu...

Geçen Çarşamba, HDP’nin seçim beyannamesindeki LGBTİ başlıklı bölümün, eşcinsel evliliklere ve eşcinsellerin evlat edinmesine kapı aralayacak bir seçim vaadi olduğunu, ama HDP’nin ne hikmetse bunu hiçbir zeminde konu etmediğini yazmış ve sormuştum: 

“HDP’nin doğal tabanını oluşturan Kürtler bu işe ne diyor?” 

Kürtlerin Türkiye toplum geneline göre çok daha dindar ve aile konusunda muhafazakar olduğu, HDP’yi kendi acil ve hayati sorunlarını çözsün diye destekledikleri düşünülünce eşcinsel evlilik vaadi HDP tabanında neye tekabül ediyor?

Hele de evladının dağdan, sürgünden, hapisten kurtulup evine dönmesini bekleyen Kürtlerde?

HDP’li vekil adayları Cihangir aktivistlerinin yazdığı bu beyannameyi bölgede tekrar edebiliyor mu mesela?

Diyarbakır’da Ulu Camii’den çıkan cemaate, Urfa’da Balıklı Göl civarındaki halka diyebiliyor mu, “oyunuzu bize verin, biz eşcinsellere evlilik hakkı getireceğiz” diye?

Geride 35 bin ölü bırakmış, onca acı çekmiş Kürtlerin kimliğini anayasal güvenceye kavuşturamamış bir Kürt siyasi hareketinin eşcinsel kimlik için harekete geçmesi size de ilginç gelmiyor mu? 

Ya da LGBT mevzuunu HDP’ye dayatanların konuyu tartışma gündeminden, özellikle de Kürtlerin gözünden itina ile kaçırması?

HDP’liler neden çıkıp adlı adınca haykırmıyorlar “eşcinsel evliliklerin önünü açacağız” diye?

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar