Hayır cephesi için 16 Nisan: Erdoğan’ı tasfiye tarihi

İnsan öldürerek siyaset yapan; sınırımızda bir devlet kurup ardından güneydoğuyu oraya bağlamak için kan döken PKK neden "Hayır" diyor? Devlete ilk 1979'da sızan, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinde...

İnsan öldürerek siyaset yapan; sınırımızda bir devlet kurup ardından güneydoğuyu oraya bağlamak için kan döken PKK neden "Hayır" diyor?

Devlete ilk 1979'da sızan, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinde sıçramalar kaydeden ve Türkiye'yi işgal için son hamlesini 15 Temmuz'da yapan FETÖ neden "Hayır" diyor?

Peki ya barbar Avrupa?Bakanlarımıza yapılanların ne devletler ne insanlar arası ilişkilerde makul karşılığı yok ama HAYIR için gelen HDP-CHP milletvekillerine gösterilen alakanın elbet bir anlamı var. Keza  PKK-FETÖ teröristleri başkentlerde, kent meydanlarında, TV kanallarında rahatça "Hayır" propagandası yapsın diye her imkanın seferber edilmiş olmasının bir anlamı olduğu gibi.

Artık adını koyalım.

Hayır cephesinin tamamı 16 Nisan'da sandıktan "Hayır" çıkmasını istiyor çünkü bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin tasfiyesi için son fırsat olarak görüyor.

Hayır'a abanıyorlar çünkü16 Nisan, 15 yıllık Erdoğan döneminin kapanış tarihi olarak kayıtlara geçsin istiyorlar.

***

Görüldü ki e-muhtıra, siyasi cinayetler, 367 icadı, parti kapatma davası gibi demode yöntemler işe yaramıyor. Sofistike kumpaslar da tutmadı, kaba saba darbe girişimleri de.

O yüzden 15 Temmuz'da olmayan sandıkta olsun diye uğraşıyorlar. HDP ile CHP, PKK ile FETÖ "beraber iyi sallamalarına" rağmen açtıkları hendeğe önce kendileri düştü. O çukurdan çıkma umutları sandıktan çıkacak Hayır'a bağlı.

17-26 Aralık'tayolsuzluk, 6-8 Ekim'de Kobani ambalajıyla, Gezi'de ağaç bahanesiyle ördükleri çorabın her seferinde kendi başlarına geçtiğini gördüler, çok bunaldılar, çıkışsız kaldılar.

Gerekçeleri farklı olsa da 16 Nisan o yüzden bir kurtuluş umudu onlar için.

Terör örgütleri biliyor ki sandıktan EVET çıkarsa Türkiye ihtiyacı olan yapısal dönüşümü gerçekleştirecek, sistem açıklarını kapatacak. Ülke siyasi, askeri, ekonomik açıdan gücünü tahkim edecek, sağlamlaşacak.

Bu, PKK ve FETÖ'nün isteyeceği son şeydir. Hayır diyerek bunu engellemeye, geciktirmeye çalışıyorlar o yüzden.

Güçlü Türkiye'yi temsil eden Erdoğan ve AK Parti'yi terörle, kumpasla, darbeyle tasfiye edemeyen teröristler şansını şimdi de vatandaşın demokratik bir oylamada kullanacağı oyla denemektedir.

***

HDP'yi -görünür sebeplerle- ayrıca açıklamaya gerek yok. Ancak CHP'nin "hayır"ı izaha muhtaç.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar