Görmez Hoca'nın hizmetleri ve beklentiler

7 yıl boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten ve geçen hafta görevinden istifa eden Prof. Dr. Mehmet Görmez'i başkan yardımcılığı görevindeyken tanıdım ilk olarak. 2006...

7 yıl boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten ve geçen hafta görevinden istifa eden Prof. Dr. Mehmet Görmez'i başkan yardımcılığı görevindeyken tanıdım ilk olarak.

2006 yılıydı ve Hükümetin Alevi açılımıyla eş zamanlı olarak Diyanet de görev alanına yoğunlaşmıştı. Alevilerin kendilerini ve yaşadıkları sorunları anlatıp taleplerde bulundukları çalıştaylar yapıldı, Alevi Klasikleri yayınlandı, Alevilerle ilgili iftira niteliğindeki yanlış algıları düzeltmeye yönelik hutbeler camilerde okutuldu.

Lakin gecikildiği kesindi. Meselenin tarihsel ve sosyolojik boyutları olsa da iş çoktan katı ideolojik bir alana kaymıştı ve Diyanet İşleri Başkanlığı adına bu alandaki eleştirilere göğüs germek ve çözümü geciktirilmiş sorunları aşmaya çalışmak kolay değildi.  

Böyle bir evrede, o dönem çalıştığım

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar