Gassal aşağılaması işe yaramadı: Gençlerin hedefinde hafız olmak da var!

Hepsinin hayalinde İslami ilimlerde ilerlemek, imam-hatip olmak, selatin camilerin birinde, Sultan Ahmet Camiine, Süleymaniye'ye, Ayasofya Camii'nde görev almak var

Biz çocukken televizyonda ''vur patlasın, çal oynasın'' bir cümbüş olurdu Ramazan ayında. Televizyon demek TRT demekti. Başka kanal yoktu. Şarkılar, türküler, kantolar, mini minnacık skeçler alır başını giderdi. Tam bir ''direkler arası eğlencesi'' yani.

Üzerine bir ölçü Karagöz-Hacivat, bir kare ibrik fotoğrafı, bir fiske şadırvan şıpırtısı, bir nefes de ''sordum sarıçiçeğe'' ilahisi eklenince içeriğin dini muhtevaya dönüştüğünü düşünüyor olmalıydı TRT yöneticileri.

Muhtemelen bundan, yıllar yılı Ramazan yayınları hiç değişmedi. Her yıl aynı sohbeti dinleyip aynı duaya ''amin'' dedik. Hepsini ezberledik.

Ramazan dini-İslami olmaktan çok, kültürel bir etkinlik demekti dönem TRT'sine göre.

O yayınlar içinde de en uzun ömürlüsü ''İnanç Dünyası'' adındaki programdır muhtemelen. Tam 25 yıl ekranda kalmayı başarmış çünkü.

Hükümetler, genel müdürler değişmiş ama İnanç Dünyası kıpırdamamış yerinden. TRT'nin....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar