Fransa'nın Ortaçağı, Türkiye'nin Yeniçağı

Son yazım “lidersiz ve vizyonsuz kalan Avrupa bir kez daha ortaçağa giriyor” cümlesiyle bitiyordu. İzninizle oradan başlayacağım. Hiciv dergisi olduğunu iddia eden ama dini, insani değerlere saldırmasıyla tanınan Charlie Hebdo’nun...

Son yazım “lidersiz ve vizyonsuz kalan Avrupa bir kez daha ortaçağa giriyor” cümlesiyle bitiyordu. İzninizle oradan başlayacağım.

Hiciv dergisi olduğunu iddia eden ama dini, insani değerlere saldırmasıyla tanınan Charlie Hebdo’nun başlattığı kışkırtma lidersiz ve vizyonsuz kalan Fransa devleti tarafından da sahiplenilmiş durumda.

Derginin 2015’te İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (SAV)’e hakaret içeren karikatürleri yayınlamasının ardından başlayan süreç yeni ortaçağın en karanlık ülkesinin Fransa olacağını işaret ediyor.

Zira Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve diğer İslam düşmanları dergi merkezine 2015’te yapılan terör saldırısıyla ilgili yeni başlayan davayı bahane ederek tüm Müslümanları rencide etmeyi, İslam’la terörü eşitlemeyi tercih ediyor. Hakaret, aşağılama ve alayla işlenen, kişileri ve kitleleri kışkırtma amacı güden nefret suçlarını “ifade özgürlüğü” kılıfıyla örtmek istiyorlar.

Öte yandan Fransa’daki Müslümanların en temel haklarını kısıtlamaya, yasaklamaya hazırlanıyor Fransa Cumhurbaşkanı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar